Att vara en fisk vid pokerbordet

Enligt en av våra svenska kvällstidningar har betydelsen ”att vara en fisk vid pokerbordet” genomgått en förändring under de år som detta uttryck har använts. Här sägs det att det från början var en benämning på alla de high rollers som var verksamma inom pokerns spelande. Idag är det inte så mycket snack om high rollers vid just pokerspel, utan detta hör numera mest till de som ger sig in i att spela casino online för stora insatser. Dagens benämning för en fisk vid pokerbordet är en människa som blir utnyttjad av de bättre pokerspelarna och alltid förlorar sina pengar.

Anledning till att en del är fiskar vid pokerbordet är att det saknas kunskap eller förståelse för själva spelet. Här kommer det att märkas i att förståelsen för de olika kortens värde och värdet av dessfishpokera olika kombinationer saknas. Detta leder till att det för det mesta spelas för många händer. Det betyder att en fisk oftast går med och spelar med för dåliga kort, vilket leder till att de nästan alltid förlorar sina händer och pengar som de spelar för. Idag är pokerns värld som ett stort jätteakvarium, där det hela tiden är en kamp om livet att som den lilla nya fisken lära sig knepen för att undgå att bli lurad av valen eller uppäten av hajen.

Att vara en fisk vid pokerbordet är alltså något som är mycket negativt för ditt spelande. Det finns dock ingen anledning att oroa sig, då du lätt kan sätta dig in i detta intressanta spel och hela tiden bli bättre. Poker är ett spel som handlar om mycket matematiska beräkningar och erfarenhet om när det är dags att bluffa och när det är dags att lägga sig, så det finns ingen anledning att fortsätta vara fisk, utan här gäller det att bli en haj så att du kan stampa på de nya fiskarna.