En guide till den bästa fisk- och skaldjursmaten i Norge

Att äta mat när du är på resa i Norge kommer många gånger att bestå av fisk och skaldjur. Det är för att detta är en av detta lands största industrier. När du väljer att äta fisk och skaldjur i Norge kan du oftast vara säker på att du får färska produkter av högsta kvalitet. Det är därför som denna mat verkligen smakar så bra som den gör i Norge. Naturligtvis kommer allt att ligga på den kock som tillagar dessa perfekta färska råvaror. Det betyder i klartext att du ska välja de rekommenderade platserna att äta på. I de flesta fall har alla restauranger som serverar fisk och skaldjur bra mat, men har du otur kan du få en negativ upplevelse.

När det gäller valet av maträtter som du ska välja finns det massor att välja på. Här finner du allt från musslor och krabba till de färskaste fiskarna. Om du väljer just fisk gör du garanterat bäst i att välja en av de många rätter som innehåller havsöring, lax eller torsk, då dessa är tre av de mest fångade fiskarna i Norge. Gör du detta val och har valt en restaurang med ett gott rykte kommer du garanterat att få en smakupplevelse över det normala.

Nu är det inte så att vi har ett dåligt fiske i Sverige, så många kanske undrar varför vi talar om fisk och skaldjur i Norge så mycket. Det är helt riktigt att vår fisk inte alls håller någon dålig kvalitet, men om du ska försöka jämföra den gällande färskhet och klass med den norska fiskeindustrin är du på fel väg. I det fallet har vi helt enkelt ingen chans. och din resa till Norge kan bli värd alla de pengar som den kostar, bara du får ett smakprov på en perfekt tillagad fisk eller skaldjursrätt.