Fiskesemester i Norge

När man nämner fiskesemester i Norge är det nog många som först kommer att tänka på Lofoten, och de oerhört natursköna platser som denna ögrupp har att erbjuda. Namnet sägs ha uppkommit till följd av ögruppens utseende, då den liknar en lodjurstass. Lofoten är beläget ovanför polcirkeln och vid Norges nordvästra kust. Förutom fantastiskt fiske erbjuder området majestätiska berg, pittoreska fiskebyar, fjordar och sandstränder. Om man vill röra sig mellan öarna går det alldeles utmärkt att hyra en kajak och paddla dit man vill. Tack vare golfströmmen är klimatet vid Lofoten varmare än på andra ställen som ligger på samma breddgrad.

Den som i första hand har åkt till Norge för att uppleva landets fantastiska och stundtals magiska natur kan med fördel ta en tur med Hurtigruten och bevittna den norska kustens storslagenhet. Även med Hurtigruten kan man få uppleva Lofoten, och om man reser någon gång mellan september och mitten av april kan man få se norrskenet. Norges kust inhyser många populära resmål för den som åker på fiskesemester, men om man vill kombinera fiske med ett besök i huvudstaden, Oslo, så går det också alldeles utmärkt. Där kan man förlusta sig med allt från fiske i Oslofjorden till att besöka fiskrestauranger och nattklubbar, med mera.

Värt att nämna är också alla möjligheter till havsfiske. Olika fiskecamper har sina speciella kvaliteter både vad gäller fiske och natur, de finns bland annat på: Söröya och Tromsö samt i Mehamn, Lyngen, Öksfjord och på Kvaröy. Vad man väljer beror på vad man har för önskemål och behov. Hela Norge har ett enormt utbud av fiskemöjligheter, så det torde finnas en fiskesemester som passar alla smakriktningar. Det enda svåra är troligen att bestämma sig, för det finns oerhört mycket att välja mellan. Kanske väljer man att besöka två platser, med vitt skilt fiske, för att få uppleva än mer av landets fantastiska natur.