Guidade valresor i Norge

Något som du kanske inte kände till är att Norge har ett av världens mest valrika vatten. Här finns det på specifika platser massor av dessa stora däggdjur. Valen är dock ingen fisk, utan detta är ett däggdjur som vi pratar om, som föder levande ungar. Är du intresserad av att titta på livs levande valar i öppet vatten, då är det Norge som gäller för dig. Här finns det ett antal guidade valresor, som kan vara precis det som du söker efter. Det är heller inte svårt att hitta dessa resor, men vi kommer ändå att ge lite prov på vad du har att välja på.

När det handlar om att hitta valar att titta på i Norge är det i stort sett resor till Lofoten som gäller. Det har blivit en så stor verksamhet och så popularitet att det numera kallas för valsafari. Den bästa av alla dessa resor som du kan göra är en resa som går till Lofoten, och innehåller mer än bara valar att titta på. Här börjar den lilla turen med att besöka ett valmuseum, där du får en mycket bra genomgång av historien och biologin rörande valar och dess liv. Efter detta avgår en båttur ut till området kring Andöya, där de flesta valarna i Norge finns. Här dröjer det oftast inte mer än cirka tjugo minuter innan vattenytan bryts av ett kraftig ljus och den stora valen visar sig.

Hur som helt finns det många olika val att göra för att få se dessa djur, och valet är ditt. Det hela hänger mycket på hur mycket som du vill betala för denna upplevelse. Här kan du få allt från gruppturer till privata sällskap i mindre storlekar. Vad som är viktigt är att du verkligen får se en val, och detta garanteras vid alla turer.