Populära fiskeplatser i Skandinavien

När vi tidigare har pratat om Norge och detta lands mycket stora och utbredda fiske, samt alla de olika platser som du kan finna detta på måste vi även gällande populära fiskeplatser i Skandinavien ta upp samma plats. Här handlar det alltså om Lofoten, som stadigt kommer på en första plats. Inte enbart för sitt fiske, utan för kombinationen av det bra fisket och den fantastiska och vackra naturen som du får uppleva på samma gång. Det är dock inte bara Norge som har kust och vatten att fiska i, utan detta finner du även i Sverige.

För de soDeepseam är inbitna flugfiskare vet de precis var de ska ta vägen. Här bär resan av mot de norra delarna av vårt land. Det vi talar om då är Lainioälven, Kalixälven och Torneälven. Naturligtvis går det även fantastiskt bra att använda kastspö på dessa platser, och du finner allt från lax till öring. Vill du ta dig lite längre ned i Sverige finns alltid Göta Älv, Klarälven och hela den stora vackra skärgården utanför Stockholm. När vi talar om fiskeplatser i Skandinavien måste vi även tänka på att välja en från Finland och en från Danmark.

När det gäller fisket i Danmark är detta ett av Europas bästa. Detta för att de består av en mängd öar som ger en mycket lång kustlinje. Här ligger Skagerak högt i klass, och där hittar du torskar och havsöring. Gällande Finland finns det även här en stor industri för fiske och resor för detta. Här hittar du resor till fiske i Åbo, och sedan är det båtturer med bra skärgårdsfiske som ligger högt i kurs. Något som också är mycket populärt i Finland är flugfiske, och precis som i Sverige är detta förlagt till de nordligaste delarna av landet. Du hittar helt enkelt ett fantastisk fiske i Skandinavien och många valmöjligheter.