Så lagar du din nyfångade fisk

Att fånga fisk och att fiska är bara en del av det roliga. Att äta den är också något som står högt på listan för många. Är man intresserad av fiske gillar man antagligen fisk, och då är det bäst att få sin nyfångade fisk lagad på ett bra sätt. I det fallet handlar det om att ha kunskaperna i hur det går till att laga goda fiskrätter. När det gäller just fisk finns det faktiskt fler möjligheter att laga dennTilapia_zilli_Kinereta än vad det gör med köttprodukter. Fisken är en mångsidig ingrediens när det gäller matlagning, och alla gånger är det inte så lätt att bemästra denna på ett smakfullt och visuellt vackert sätt.

Hur som helst kommer det till om du vill laga den på samma plats som du fångar den, eller om du kan vänta tills du kommer hem till ditt mer funktionella kök. Är det så att du vill äta den på plats brukar det vara en eld som gäller, samt ett galler och eventuella lite folie. Här du sedan med dig lite enkla kryddor kommer detta att bli helt perfekt. Att få sin nyfångade fisk tillagad direkt på plats över eld kommer alltid att vara något som är populärt bland de som har ett fiskeintresse.

När du är den som kräver lite mer och söker en högre klass inom konsten att laga nyfångad fisk kommer du att ta hem den till ditt kök. Här kan du välja allt från att halstra den till att steka och pochera den. Naturligtvis finns även möjligheterna att blanda den i sallader och att tillaga mycket smakliga soppor. Vad som är det grundläggande är att du aldrig ska låta dina ingredienser få övertaget gällande det som ska vara kungen på tallriken. Med det gäller regeln att fisk ska smaka fisk, och du ska till och med kunna känna att den är nyfångad och färsk.