De bästa platserna att fiska lax i Norge

Norge är ett land som är fullt av vattendrag. Detta betyder att du kommer att finna massor av platser där det finns älvar och åar som har en stor kvot av lax och öring. När du är den som gillar att fiska är Norge ett säkert val att åka till på en trevlig fiskeresa, som garanterat kommer att ge dig mycket fångst. En del av de som fiskar gillar bara fisket, och kastar tillbaka sin fångst i vattnet, medan andra fiskar både för sitt intresse och för den goda fisken. Hur det än ligger till kommer ditt laxfiske i Norge att bli alldeles underbart om du vet vart du ska ta vägen.

På alla ställen där du tänker fiska i

 

Norge gällande lax och öring är det en avgift som måste betalas för att lagligen få göra detta. Det är också en viktigt del av ditt fiske att känna till dessa regler. Denna avgift kallas för fisketryggve, och kan erläggas på postkontor samt vid kontakt med olika fiskeföreningar. Det bästa som du kan göra för att förenkla allt och vara klar redan när du sätter din fot på norsk mark är att köpa detta s.k. fiskekort via Internet. Då är du redo för ditt laxfiske direkt utan att behöva leta efter varken postkontor eller fiskeförening.

När det gäller att hitta bra laxfiske hittar du det bästa från Trondheim och högre upp i landet. Här är det hela indelat i fylken, och det är det nordligaste fylket som är det mest intressanta. Där hittar du älvar vid namn Altaälv, Börsälv och Tanaälv. Efter detta är det Troms-Nordland, där du finner upp till sex bra älvar för ditt laxfiske. När det gäller det hetaste och mest populära laxfisket i Norge är det Trondheim som gäller. Hit vallfärdar många fiskeintresserade varje år för att få sin dos av bra fiske.