Nyckeln till perfekt sushi är färsk fisk

Det är många som gillar att äta sushi, och detta är något som kommer från det kinesiska fastlandet eller från Japan. Om det råder det delade meningar, och det är egentligen ingen som vet exakt. De flesta av oss väljer dock att förknippa sushi med Japan, och det är det absolut inget fel med. Här finns idag den största utvecklingen av denna typ av mat, samt att du även hittar fantastiskt skickliga och snabba sushikockar i detta land. När det handlar om att laga sushi är det något som är essentiellt i allra högsta grad, vilket är att den lagas av så färsk fisk som möjligt.

Det finns också många andra saker som är viktiga att känna till när du ska laga sushi, och det är givetvis vad du behöver och hur du fixar till de fantastiska kreationer som brukar finnas på de bästa sushirestaurangerna som du kan hitta. Ser du dock till att du har så färsk fisk som möjligt är du redan där på väg att göra dig ett namn inom sushiindustrin. Om vi nu förutsätter att vi har fått till de bästa tänkbara sushidelikatesser som finns att få är det fortfarande inte helt klart.

Något som vi i Sverige tänker mycket på är alla de olika saker som ska finnas vid sidan om maten. När vi talar om sushi gäller det då wasabi och sojasåsen. Här är det många som väljer den välkända och egentligen mycket goda Kikkoman som sojasås, men den är långt ifrån den bästa för den japanska sushiälskaren. Här i Sverige räcker det dock gott och väl för oss, då vi inte vet bättre. När vi går vidare till wasabin kommer vi genast att se att vi har försvenskat detta till att vara mycket mildare än vanligt. hur som helst var det fisken och färskheten som gällde, så då har vi allt på det torra i alla fall.