Skillnaden mellan en fisk och en haj vid pokerbordet

3207606727_af0f447dea_bTidigare talade vi om vad det är att vara en fisk vid pokerbordet, och nu ska detta sättas i jämförelse med vad det är för skillnad mot att vara en haj när du spelar poker. Ibland är det svårt att få grepp om alla benämningar, och egentligen behöver du heller inte ha någon kunskap om detta för att vara en bra pokerspelare. Dessa benämningar är något som har tillkommit under senare tid och är bara ord för att beskriva hur bra någon är vid spelbordet. Här är det så att en fisk har en låg status, medan en haj har en hög status. Hur den kunskapen ska göra dig bättre när du spelar poker har vi ingen aning om.

I vilket fall är det så att hajen är den som står högst upp i näringskedjan kring pokerbordet, och oftast den som tar alla andras pengar. Pengarna som hajen tar kommer oftast från just fiskar, som är de som står lågt i pokerns näringskedja. Det är de som inte har tillräcklig kunskap om spelet, och spelar för många händer eller gör bort sig gång efter gång. Den stora skillnaden mellan fisk och haj vid pokerbordet är att hajen oftast har många fler års erfarenhet av spelet än fisken som oftast är nybörjare.

Hur som helst är det inte något av dessa ord som kommer att göra dig bättre. Däremot kan du med vetskapen om ordens betydelse kommunicera med andra pokerspelare och få kunskapen om de andras rang och kunskap, för att kunna avväga ditt eget spelande på bästa sätt. När du annars vill bli bättre som pokerspelare gäller det bara att träna på att snabbt kunna räkna ut vilket värde just dina kort har och hur stor chans du har att vinna, oavsett hur många spelare som sitter vid bordet på samma gång.17